Agenda

BOKD20196 en 7 juli 2019

De Betuwse open kersendagen zijn dit jaar op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 in boomgaard d´n Kerkewardt in Wadenoijen. De boomgaard ligt direct aan de afslag Wadenoijen van de A15.

Twitter

Nog zes weken groeien

Vruchtzetting Samba GP2014 04 22 0123-04-2014
De Betuwse kersen zijn uitgebloeid en de eerste vruchtjes hangen aan de bomen. Het weer tijdens de bloei is prima geweest; goed weer voor de bijen om te vliegen en nauwelijks of geen nachtvorst. De kersentelers in de Betuwe mogen, zoals het er nu naar uitziet, een goede oogst tegemoet zien.
De bloei is dit jaar bijna vier weken vroeger geweest dan in 2013. Ook de pluk zal dit jaar eerder zijn dan vorig jaar. Vanaf ongeveer 10 juni kunnen de kersenliefhebbers weer volop genieten van de echte Betuwse kersen.

Rode Kruis Bloesemtocht langs en door bloeiende Betuwse Kersen

Rode Kruis Bloesemtocht GP2014 04 12 6612-04-2014
De Rode Kruis Bloesemtocht ging dit jaar niet alleen langs, maar ook dwars door boomgaarden waar de Betuwse Kersen in volle bloei staan. Ook voor de deelnemers aan de Rode Kruis Bloesemtocht is de Betuwe het 'kersengenietgebied van Nederland' !!

Bekijk een fotoimpressie op de Betuwse kersen facebookpagina

Betuwse kersen op de kaart gezet

GB275301Consumenten kunnen vanaf nu op een makkelijke en overzichtelijke manier de boomgaarden vinden waar de echte Betuwse kersen groeien en waar deze geproefd en gekocht kunnen worden. Lees meer

Betuwse kersenboomgaarden in bloei

Kersen in bloei205-04-2014
De Betuwse kersenboomgaarden tonen vanaf nu tot naar schatting half april hun bloesempracht. Door de warme winter en het warme voorjaar bloeien de boomgaarden twee tot drie weken eerder dan normaal.
Door de vroege bloei zal ook de oogst van de Betuwse kersen dit jaar vroeger zijn dan normaal. Zoals het nu naar uitziet kunnen de eerste Betuwse kersen al begin juni geplukt worden.

lees meer

De Betuwe het 'Kersen genietgebied' van Nederland..

betuwe-proeftDe Betuwe staat bekend als de fruittuin van Nederland. Naast appels, peren, pruimen en kleinfruit groeien er de lekkerste kersen van heel Nederland. In een groot aantal Betuwse kersenboomgaarden kunnen consumenten de vers geplukte kersen kopen, maar ook genieten van de prachtige boomgaarden en de rijpende kersen. Ieder jaar van half juni tot half augustus is de Betuwe dan ook omgedoopt tot 'Het kersengenietgebied' van Nederland.

Eerste Kersen drive-in in de Betuwe

Kersenboomgaard de Randweg GP2013 07 22 10In Geldermalsen is pas geleden de eerste kersen drive-in van de Betuwe geopend. Auto’s kunnen op het terrein van kersenboomgaard de Randweg in Geldermalsen een rondje over de speciaal voor dit doel aangelegde rotonde rijden en vanuit het raam aan de bestuurderskant een bakje kersen, aardbeien of een flesje fruitsap bestellen.

Lees meer

Website online

BetuwsekersenWebsite Betuwsekersen.info online.

Sinds zaterdag 1 juni is de website www.betuwsekersen.info online. Op de site staan de locaties van kersentelers die de 'echte Betuwse kersen verkopen.

 

Pluk Betuwse kersen gestart

Kersenboomgaard Dolsward GP2013 07 001De pluk van de Betuwse kersen is gestart. Door het koude voorjaar zijn de kersentelers in de Betuwe twee weken later dan normaal gestart met de pluk. Op dit moment plukken de kersentelers het ras Burlat. Dit is het vroegst rijpende hoofdras. Burlat is een goed smakende, sappige en ietwat zachte kers.  

Lees meer: Pluk Betuwse kersen gestart